A szolnoki csatával kapcsolatosan tartottak interaktív tárlatvezetést látássérülteknek

Megosztás

A szolnoki csata 175. évfordulója alkalmából egy rendkívül különleges programmal készült a láttássérülteknek a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete és a Damjanich János Múzeum, szó szerint a kezükbe vehették a történelmet.

A résztvevők megfoghatták a különböző harci eszközöket: tőröket, kardokat és szablyákat. Felpróbálhatták a katonák öltözékeit, sisakjait. Jól látható módon nagyon élvezték az egyesület tagjai a „Tapintható történelem” elnevezésű programot.

A rendezvényen több, mint harminc látássérült vett részt, a szolnoki látogatók mellett érkeztek Jászberényből, de még Vezsenyről is.

„A Damjanich János Múzeummal már évek óta együttműködik egyesületünk. Több alkalommal szerveztünk hasonló programot a múzeummal, és mindig nagy sikert aratott. A szolnoki csata erre most egy újabb alkalmat adott” – mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete elnöke.

Az elnök külön kiemelte, mekkora öröm, hogy nemcsak a megyeszékhelyről érkeztek hozzájuk. Elárulták, olyannyira sikeres volt a közös program, hogy az év második felében szintén terveznek hasonló rendezvényt.

Kapcsolódó cikkek